Diplom Sommelier Jozef Milčík - Vinařská akademie Valtice 2007
Certifikát sommeliera Jozef Milčík 2008 - Asociace sommelieru ČR - Ivo Dvořák
Weinakademie Osterreich - Advanced course wine and spirit international Jozef Milčík

Jednoducho Vínomil, ktorý šíri kultúru vína!

Honosné heslo za ktorým sa skrýva nadšenie vínomila a empíria profesionála.

V minulosti ma poháňalo nadšenie nadobudnúť, čo najviac skúseností v oblasti gastronómie. Fascinovalo ma spojenie vína a jedla. Rôzne prístupy k obsluhe hostí ako fast food, slow food, kuchyne ako belgická, francúzska, brazílska, slovenská, česká či príprava čaju ,kávy, miešanie koktejlov a servis cigár, to všetko pomaly formovalo moje názory a myšlienky.

Prišlo obdobie someliérstva, ktoré trvalo 12 rokov. Rukami mi prešli tisíce vín, zo všetkých kútov sveta. Absolvoval som školenia vo Valticiach pod vedením profesora Krausa, v Prahe u Iva Dvořáka a Wine academy ako prípravu na WSET – Wine and spirits education trust v Ruste. Medzinárodný kurz v Ruste bol zaujímavý a nastolil nové otázky, názory a myšlienky študentov rôznych národností. Naozaj inšpirujúce. Neskôr som spadol do obchodu, budoval svetoznáme aj domáce značky vína aj alkoholu. Organizoval som školenia, eventy, degustácie.

Dnes sa venujem viac marketingu a písaniu. V žiadnom prípade som nezanevrel na víno, cigary, či whisky, ba práve naopak. Naďalej holdujem umeleckým dielam v podobe vína a destilátov. Degustujem, ochutnávam, menej mudrujem a len si užívam to, čo mi chutí , vonia, bez čísel a tabuliek, bez stratégie predaja, jednoducho preto, že sa mi chce a že mi to chutí… 🙂

Šírim kultúru vína…

Jozef Milčík